I
dag fikk jeg spørsmål om ikke jeg hadde lyst til å lage vafler, og det fristet
meg like mye som han som sendte bestillingen! Tenkte jeg skulle lage noen
skikkelig gode noen, og googlet hva som skulle til for å få luftige vafler! Jeg
fant en oppskrift, som jeg justerte til min egen:-) Jeg fant ut at det hadde
stor betydning for resultatet om man stivpisket eggevittene! Denne oppskriften
inneholder også gjær, men det kan sikkert byttes ut med bakepulver for dem som bør
holde seg unna dette. Da vaflene ble servert, sa jeg ingenting om at dette var
en ny oppskrift, og skal jammen si at det ble påpekt at disse var mye bedre enn
tidligere:-)
Oppskrift til ca 16 vaffelplater:
4
eggeplommer
120
g sukker
3
ta vaniljesukker
1
ts kardemomme
1/4
ts hornsalt
500
g hvetemel
150
g smeltet smør
3,5
dl melk
3,5
dl vann
25
g gjær (jeg brukte ca en halv pose tørrgjær)
4
eggehviter
Slik gjør du:
Bland
sammen de tørre ingrediensene og eggeplommene. Smelt smør og ha vasken i kjelen.
Varm til det er ca 37 grader ( om du har fersk gjær er det veldig viktig at
ikke det er varmere, tørrgjær tåler noe høyere temperatur). Bland gjæren i
væsken, og rør dette inn i det tørre. Jeg brukte miksmaster for å få det
klumpfritt. Stivpisk eggehvitter og vend forsiktig inn i røra med en
slikkepott. Røren bør hvile en time før den er klar til steking, men jeg hadde
ikke tid til mer enn et kvarter, og det gikk forsåvidt fint!
Stek
dem etter eget ønske, og la dem hvile på rist. Om du vil ha sprø vafler må dem
ikke legges oppå hverandre. Jeg ønsket dem litt mindre sprø og la et
kjøkkenhåndkle over, smak og behag!
Server
med det du måtte ønske! Jeg hadde rømme og bær jeg tok opp fra fryseren på!
Nydelig!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar