Jeg fikk litt inspirasjon fra den spanske tapastradisjonen og fant ut at jeg idag skulle lage kjøttboller med kyllingkjøttdeig. Det jeg synes er bra med å bruke nettopp kyllingkjøtt er at det er mye billigere enn annen kjøttdeig, i tillegg til å være mye sunnere!
Basisen til kjøttbollene består av:
400 g Kyllingkjøttdeig
50 g Parmesan
Salt og pepper
1 liten Løk
I tillegg har jeg hatt i:
1 ss paprikapulver
1-2 ts chilipulver
1/6 fennikel
4 ss loff (i smuler)
2 hvitløksfedd
Fremgangsmåte:
Finhakk løk og fennikel. Press hvitløk i en hvitløkspresse og ha alt oppi en bolle.
Bland godt, og teststek noen små kjøttboller mens du smaker til med salt og pepper.
Stek kjøttbollene ca 2 min pr side (kommer litt an på størrelsen) på middels varme.
Til slutt har du noen veldig gode kyllingkjøttboller som kan brukes til pasta, tapas, som pålegg, i omelett osv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar