Ingredienser:
Kjøttfyll:1 gulrot (stor)
1 liten gul løk
2 ss rødvin
1 ss worchestershiresaus
400 gr kjøttdeig av storfe
1 laurbærblad
0,5 dl melk
1/2 ts oregano
2 hvitløksfedd
400 gr hakkede tomater
1 ss tomatpurè
Ostesaus:
Idag er det feiring av yrkestittel så, versjonen jeg har laget idag er ikke så budsjettvennlig.
250 gr smør
25 gr mel
0,3 dl melk
1/4 ts muskat
60 gr cheddar
30 gr parmesan
I tillegg trenger du:
Pastaplater
Olivenolje (til steking)
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.
Rasp gulroten og løken, og finhakk hvitløk. Bland dette sammen og ha i stekepannen.
Stek dette sammen med laurbærbladet, oregano, worchestershiresaus, og litt salt og pepper. Stek til løken er blank.
Ha så oppi kjøttdeigen og brun den.
Så har du i tomatpureen og la det koke i ca et halvt minutt, før du har i vinen.
La alkoholen koke ut. Ha så oppi de hakkede tomatene. La det stå et par minutter. Ha i melken og sett pannen til side på en kald plate.
Lag ostesausen ved å smelte smøret i en kjele. tilsett mel og rør til en "deig", hell i 1/3 av melken mens du visper. Tilsett resten av melken 1/3 av gangen mens du visper. Krydre med salt og pepper og litt muskatt. Tilsett osten og rør om.
Legg lagvis kjøtt, plater og ostesaus. Det spiller ingen rolle om du avslutter med et lag kjøttdeig eller ostesaus. Plater derimot, kan ikke ligge på toppen. Ha ost på toppen til slutt.
Lasagnen står i ovnen i 20-25 min. (Obs: dersom du har ostesaus som øverste lag kan det være lurt å sette på grillfunksjon på ovnen de siste minuttene for en mer gyllen finish).
Når Lasagnen står og godtgjør seg i ovnen, kan du jo lage en enkel salat å ha ved siden av.
250gr smør høres mye ut. Mener du 25?
SvarSlett