Ingredienser:
Deigen:
200 g smør
3 dl melk
3 dl vann
1 kg siktet hvetemel
1/2 ss salt
1 ss sukker
50 g gjær
Fyll:
ost og skinke
Topping:
Egg (til pensling)
Valmuefrø
Sesamfrø
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Ha i melken og vannet, og varm opp til det er lunkent. Ha i gjæren og rør den ut i blandingen. Hell alt i en bolle og ha i resten av ingrediensene. Elt deigen til den er glatt, ha i mer mel om nødvendig, og la deigen heve seg i rundt 40-50 min.
Del deigen inn i 3 deler. Kjevle ut en av gangen til en stor rund flate.
Legg fyllet langs ytterkanten og rull inn mot midten. La de ligge med et tørkle over seg og la de etterheve i et kvarters tid. Pensle så på egg og strø over valmuefrø og sesamfrø.
Horna stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 12 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar