I vår fiskegrateng hadde vi:
2 torskefileter (200 gr - ha gjerne i mer!)2 dl makaroni
1 sjalottløk
3 dl melk
3 ss hvetemel
2 ss smør
1 ts muskatnøtt (revet)
2 ts salt
2 ts pepper
4 knuste kavringer
2 egg
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Kok opp makaroni med finhakket sjalottløk. Vannet skal siles når det er ferdigkokt, da beholder du sjalottløken i fiskegratengen. Kok filetene i 3 min i en kjele. Når filetene er ferdige har du de sammen med makaronien.Smelt så smøret i en kjele, og ha i hvetemel og melk om hverandre til du får en tradisjonell hvit saus. Når dette er ferdig har du i krydder. La dette avkjøles og ha i eggene.
Hell så makaroniblandingen over i sausen og bland godt. ha dette så over i en smurt ildfast form. strø over kavring, og la formen stå i ovnen i ca 40 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar