Ingredienser:
Deig:
1-2 dl olje
800 gr siktet hvetemel
4 dl melk
1 dl vann
3 ts salt
1 pk tørrgjær (eller 50 gr. fersk)
Topping:
Timian
Oregano
Rosmarin
Grovt havsalt
evt. Oliven og soltørkede tomater, gjerne litt hvitløk og hvis du er helt gæren ;)
Fremgangsmåte:
Varm opp det våte til kroppstemperatur (1 dl av oljen).
Bland det tørre i en bolle. Grav ut et krater midt i det tørre. I krateret heller du oppi det våte når det er blitt varmt nok. Rør i midten med en sleiv eller liknende slik at litt og litt av melet blir med i blandingen. Dette gjør du til deigen er så tykk at du ikke klarer det med sleiv lenger. Slik som på denne videoen (spol frem til 02.07) - du kan gjøre det på samme måte i bollen så det ikke blir så mye gris.
Da kan du begynne å elte. Dersom du synes det er for lite væske tilsetter du resten av olivenoljen. La deigen heve i en halv times tid.
Sett ovnen på 200 grader.
Legg bakepapir i en langpanne. Legg så deigen over i langpannen og trykk den ut i kantene - her er det lurt å ha litt olje på hendene. Trykk så ut små hull i deigen - an godt gjøres med en gaffel. Strø så over urtene og la det stå i ovnen i ca. en halv time.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar