Denne potetstappen er klumpfri, superenkel og supergod! Jeg brukte denne som tilbehør til Reinsdyrgryten, men potetstappe kan man jo bruke til omtrent alt. Av mine oppskrifter vil jeg anbefale å ha den til Kyllingklubber.
Denne oppskriften holder til ca 4 personer, og tar 30 min å lage.
Ingredienser:
8 poteter
3-4 ss smør
1/2 dl melk
2 ss rømme
litt revet ost (25-50 gr)
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skrell potetene og skjær dem i terninger (ikke nødvendig, men forkorter koketiden).
Kok potetene i en kjele i ca ti minutter.
Ha potetene i en blender eller kjøkkenmaskin og la den arbeide til potetene er blitt til en glatt masse.
Ha i smøret, og vend det inn i mosen. Hell så i melken litt om gangen. Etter at melken er vendt inn i mosen kan du tilsette de øvrige ingrediensene. Dersom du merker at mosen begynner å bli i tynneste laget, dropper du en litt eller alt av melken. krydre til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar