Det er ikke spesielt dyrt å lage, og passer til den perfekte helgekosen.
Oppskriften holder til 4 personer, og jeg brukte ca 1 time på å lage gryteretten og tilbehøret (Potetstappe).
Ingredienser:
2 gulrøtter
4-5 sjarlottløk
800 g reinsdyrskav
7 dl fløte
1/2 l vann
salt
smør (til steking)
Fremgangsmåte:
Skjær gulrøttene og sjarlottløken i skiver, og stek dem i en panne til løken er blank.
Brun så kjøttet i en stekepanne.
Ha alt over i samme gryte, og kok opp med vann. La det koke i 5 minutter.
Ha så over fløten, og la blandingen koke til det tykner.
Ha gjerne oppi litt rognebærgelè, ripsgelè og/eller brunost. Jeg hadde i ca 2 ss rognebærgelè. Det kan også være godt å ha litt rosmarin i, hvis du har.
Gryten er ferdig etter å ha kokt i omkring 15-20 min. Smak til med litt salt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar