torsdag 27. februar 2014

Chili con carne


Denne chiligryta var enkel å lage, og smakte kjempegodt. Jeg er ikke glad i så veldig sterk mat så denne oppskriften er nok litt mild for de aller tøffeste. Oppskriften holder til ca 4 personer.

Det du trenger er:
400 gr. Kjøttdeig (fra svin, okse eller kylling)
2 Hvitløksbåter
1 ss Smør
1 boks Hermetiske tomater
3 ts Chilipulver
3 ss Tomatpurè
1 buljongterning
1/2 ts Tabasco
2 bokser Hvite bønner
1 dl Persille
3 dl Creme fresh
1/2 ss Hvetemel

Først stekte jeg kjøttdeig sammen med en finhakket hvitløk.
Så skyller du bønnene i litt vann
Hell kjøttdeigen og bønnene i en stor gryte, sammen med hakkede tomater, tomatpure, buljongen, chilipulver, og tabasco
Rør rundt, og la dette koke et par minutter
Ha så oppi resten av ingrediensene og la gryten få et raskt oppkok
Server gjerne med noen baguetter eller litt brød, og en liten salat