fredag 7. februar 2014

Fredagskylling

Idag har jeg laget marinerte kyllingklubber, det ble så godt!
Jeg laget kyllingen med potetstappe og dip. I tillegg er det godt med en liten salat ved siden av. Denne oppskriften er til to personer.

Kyllingklubber med marinade:
1-2 ts ingefær (raspet)
2 ss paprikapulver
2 hvitløksfedd
1 dl olje
6 store kyllingklubber

For å lage marinaden rører du sammen alle ingrediensene. Hell marinaden i en pose og legg kyllingklubbene oppi posen. La det ligge i kjøleskapet i et par timer.

Når kyllingen har ligget i marinade lenge nok, steker du klubbene i en ildfast form midt i stekeovnen på 200 grader i 30 minutter. For en jevn steking bør du snu klubbene hvert 10. minutt.


Dressing:
Brukte oppskriften på dressingen til Lørdagsburger , også tilsatte jeg
1 ts chilipulver
1 hvitløksfedd (finhakket/presset)
1/4 ts muskat

Bland sammen ingrediensene. Sett i kjøleskap til servering.

Potetmos:
5 poteter
1 søtpotet (kan byttes med 5 små poteter)
3 ss smør
1-2 dl melk
salt og pepper
1/2 ts muskat
1 egg

Skjær opp potetene i store terninger, og kok i ca 10 min. hell av vannet, og mos potetene med en potetmoser -eventuelt kan du gjøre det med kjøkkenmaskina, men pass på så du ikke gjør det for lenge. Da blir det mer suppe enn stappe. Ha i smøret og rør dette inn i stappa. Hell så i melk til du synes stappa har nok væske. Ha i krydder, og til slutt egget. Pass på at stappa ikke er for varm når du har i egget. En god regel er at dersom du kan ta i stappa uten å brenne deg, kan du ha i egget.