tirsdag 4. februar 2014

Ovnsstekt kylling til hele familien!

På en kjedelig tirsdag, med regn (i alle fall her vi bor), er det fint å tenke på at man kan kose seg litt ekstra med god samvittighet. Denne kyllingen har gitt oss en helt utrolig lukt som har fylt hele huset, og det var nesten umulig å ikke spise alt opp på en gang.



Det du trenger for å lage denne lille delikatessen er:
  • 1 kyllinglår pr. person
  • 1 pk. marinade
  • Ris
  • Ønskelige grønnsaker (vi har brukt paprika, sukkererter, hodekål, brokkoli, rødløk)
  • sursøt saus (du kan bytte dette ut med en annen saus eller dressing, ut fra hva du liker)
Du lager den deilige kyllingen ved å:
  1. Legg kyllingen i marinade (ca. 2 timer - minst 1 time)
  2. Brun kyllingen fort på sterk varme i en stekepanne med olje
  3. Legg kyllingen over i en ildfast form, og la den stå i ovnen på 180 grader i  ca. 45 minutter
  4. Kok ris, og wok/stek grønnsakene (rett før servering)
  5. Legg elementene på fat og server når kyllingen er ferdig