onsdag 5. februar 2014

Spaghetti og kjøttsaus med en vri

Idag har jeg laget en litt sunnere variant av spaghetti og kjøttsaus. -Ja, ting høres ofte kjedeligere ut når ordet "sunn" dukker opp, men dette var virkelig skikkelig godt! (I tillegg var det veldig billig) Denne oppskriften holder til 3-4 personer, og tar bare 15-20 minutter å lage.

Jeg brukte:
Røde linser - en liten boks med økologiske linser (kosta bare 6 kroner!)
400g kyllingkjøttdeig (19 kroner)
2 bokser hermetiske hakkede tomater (3,5 kr pr boks)
1 løk (2 kr - husk å kjøpe i løsvekt!)
4 hvitløksfedd (5 kr)
Spaghetti (20 kr)

altså en sunn, mettende, supergod middag til 4 personer for kun 55,5 kr. Det er bare 14 kroner per person. Og er du en student som bor alene, kan du bare fryse ned restene i porsjoner.

Fremgangsmåten er ganske enkel, og veldig kjapp:
Kok opp vann og la spaghettien koke etter anvisning på pakken. Mens spaghettien koker skjærer du opp løk og hvitløk (finhakk). Fres løk og hvitløk i en panne med litt smør, og ha oppi kjøttdeigen. stek sammen til kjøttdeigen er brunet. Skyll linsene i et dørslag, og ha så oppi tomater og linser i gryta og la dette koke i noen minutter.
Smak til med litt salt og pepper (fersk timian eller oregano er også godt om du har). Obs: hvis du har litt brokkoli, kan du godt putte litt av det oppi også. - Bare husk å dampe/koke den først.
Lett ikke sant?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar