Obs: hvis det ser ut som en stor jobb å lage alt fra bunnen av, så kan du jo bare bytte ut enkelte elementer med kjøpte produkter (selv om det alltid er best fra bunn!).
Ingredienser:
Hamburgerbrød
- 6 dl lettmelk
- 1 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- ½ dl olje
- 4 dl sammalt hvete, grov
- 3 dl havregryn
- ca 9 dl hvetemel
Hamburgerne
- 1pk karbonadedeig (400g)
- 1pk kjøttdeig av elg (kan erstattes med en pakke karbonadedeig)
- 2 egg
- 2 ss potetmel
- Ost og bacon som tilbehør
Salat
- 1/2 isbergsalat
- 2 tomater (1 stor)
- mais
- 1/2 løk
- 1/2 agurk
Dressing
- 1/2 pk rømme
- 1/2 pk majones
- 1/2 ts chilipulver (det som passer til din gane)
istedenfor å rulle rundstykker, kjevlet jeg ut deigen og stakk ut rundinger med et syltetøyglass.
Skjær opp salaten og gjør dette klart. Lag dressingen ved å blande sammen rømmen og majonesen, og smak til med chilipulveret.
Hamburgerne laget jeg vet å blande sammen ingrediensene, og dele deigen inn i så mange burgere som jeg sulle ha. Disse stekte jeg til det kom litt kjøttvæske ut av de, og så la jeg dem på et stekefat og puttet dem i ovnen i ca 5 minutter til de var gjennomstekt (da holder de bedre på safttigheten). Da burgerne lå i ovnen stekte jeg bacon.
Legg på ost, og la de ligge 1 min lenger i ovnen så osten smelter.
Legg alle komponentene sammen og server.
(Det er også godt med hjemmelagde båtpoteter ved siden av. For å lage det kan du sjekke ut denne oppskriften: Fredagskos )
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar