Jeg har laget denne sausen med vikingmelk fordi det er en litt sunnere versjon av fløte, men fløte er helt klart billigere å bruke og smaken blir tilnærmet den samme dersom du vil bruke det.
Det du trenger er:
1/2 liten purre (eller 1/4 stor)
1/2 liten purre (eller 1/4 stor)
1 sjarlottløk
1 stor fedd hvitløk
1ts Grillkrydder (ja jeg vet, men bare stol på meg det blir godt!)
Salt
Enten:
0,33 l fløte (1 fløteputt)
1 dl vann
Eller:
1 boks vikingmelk
Skjær opp purre, sjarlottløk og hvitløk i små biter (så små som passer deg)
Fres dette i olivenolje eller stekesmør. Når dette begynner å se blankt ut, heller du oppi fløten og vannet, eller vikingmelken. Ha oppi ca en ts grillkrydder, og smak til med salt. La koke i ca 10 min. Så er sausen ferdig!
Passer til kylling, viltkjøtt, svinekjøtt, og oksekjøtt- ja, det meste.
Passer til kylling, viltkjøtt, svinekjøtt, og oksekjøtt- ja, det meste.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar