Du trenger:
1 løk
1/2 blomkål
1/2 Brokkoli
400 gr skinke (oppskjært/strimla)
2 dl melk
4 dl vann
2-3 ss dill
1/2 Brokkoli
400 gr skinke (oppskjært/strimla)
2 dl melk
4 dl vann
2-3 ss dill
4 poteter
2 ss mel
ost (til gratinering)
Smør/olje til å steke i
1. Sett på stekeovnen på 220 grader.
2. Skjær potetene i små terninger og legg i en ildfast form sammen med litt smør. Stek midt i ovnen i ca 10-15 min til de er møre
3. Del opp brokkoli og blomkål og kok i ca 5 min til de er møre
4. Finhakk løk og dill (hvis du bruker fersk)
5. Skjær opp skinke i strimler (f.eks hvis du har litt kokt skinke i kjøleskapet, eller litt bog skinke, eventuelt kan du jo kjøpe ferdig strimla på butikken)
6. Fres løken i en kjele
7. Når løken er blitt blank rører du inn melet, og sper på med melken først og så vannet. La dette koke i 5 min og ha oppi dill.
8. Bland alt sammen i den ildfaste forma med potetene i og smak til med salt og pepper. Til slutt topper du med litt ost
9. La det stå og gratinere seg i formen til osten er gyllen ca. 15 min.
10. Server det gjerne med noen baguetter, litt brød eller en salat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar