lørdag 22. mars 2014

Potetstappe

Denne potetstappen er klumpfri, superenkel og supergod! Jeg brukte denne som tilbehør til Reinsdyrgryten, men potetstappe kan man jo bruke til omtrent alt. Av mine oppskrifter vil jeg anbefale å ha den til Kyllingklubber.
Denne oppskriften holder til ca 4 personer, og tar 30 min å lage.

Ingredienser:
8 poteter
3-4 ss smør
1/2 dl melk
2 ss rømme
litt revet ost (25-50 gr)
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Skrell potetene og skjær dem i terninger (ikke nødvendig, men forkorter koketiden).
Kok potetene i en kjele i ca ti minutter.
Ha potetene i en blender eller kjøkkenmaskin og la den arbeide til potetene er blitt til en glatt masse.
Ha i smøret, og vend det inn i mosen. Hell så i melken litt om gangen. Etter at melken er vendt inn i mosen kan du tilsette de øvrige ingrediensene. Dersom du merker at mosen begynner å bli i tynneste laget, dropper du en litt eller alt av melken. krydre til med salt og pepper.