mandag 31. mars 2014

Pasta med Kalkunfilet


Denne pastaretten passer som en god mandagsrett dersom du ikke har rukket å handle ennå. Jeg bruker som regel bare de grønnsakene jeg har i kjøleskapet, og det kjøttet jeg har. Idag var det kalkunfilet. Kalkun er forresten veldig magert kjøtt, og billigere enn kyllingfileter. Oppskriften holder til 4 personer og tar maks en halv time å lage.

Ingredienser:
1/2 purre
1 sjalottløk (stor)
1 persillerot
1 rødløk
400g  kjøtt
1 pk. bacon
1 fløteputt, eller 1 boks vikingmelk
Salt og pepper
1 ts paprikakrydder
Pasta

Til gourmetversonen: Parmesan (til topping, ikke nødvendig)

Fremgangsmåte:
Kok opp pasta i en kjele etter anvisning på pakken (dersom den ikke er hjemmelaget).
Skjær grønnsakene i terninger (så små som du synes passer), og stek dem i en panne. 


Ha dette over i en kaserolle, og stek opp kjøtt sammen med bacon.
I mellomtiden koker du opp fløte eller vikingmelk sammen med grønnsakene.
Ha i paprikakrydder, salt og pepper, og tilsett kjøttet når det er ferdig stekt. 

Når blandingen har tyknet er det klart til servering (ca. 10 min).