søndag 16. mars 2014

Fløtegratinerte poteter

Idag blir det fløtegratinerte poteter til middag. Favoritten til samboeren, og det er det enkleste i verden å lage. Jeg brukte ca 5 minutter på å gjøre det klart, og så sto formen 40 minutter i ovnen.

Det du trenger er:
2 fløteputter
1 løk
6 poteter (3 pr. person)
1 hvitløksfedd
100-200 gr finrevet ost
salt og pepper

Skjær potetene i tynne skiver. Skjær så løken opp i ringer. Legg potetene og løken i lag, start med potetene.


Hell over fløte til det dekker potetene. Krydre med salt og pepper, og ha over litt finhakket hvitløk. Til slutt topper du med litt finrevet ost.
La stå midt i ovnen på 200 grader (over- og undervarme) i ca. 40 min. Kjenn med en gaffel eller liknende på om potetene er møre før du tar de ut.