tirsdag 13. mai 2014

Grove horn

Ingredienser:

4 dl melk
75 gr smør
300 gr siktet rugmel
350 gr siktet hvetemel
50 gr tørrgjær
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 ts salt
2 ts sukker
1 egg, Valmuefrø, sesamfrø og linfrø til topping

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Mål opp det tørre og bland det godt i en bolle mens smøret smelter.
Når smøret er smeltet har du i melken og varmer den våte blandingen opp til kroppstemperatur (37 grader).
Elt inn det våte med det tørre. La deigen heve i en times tid.
Den deigen så inn i to deler. Kjevle ut hver del til en rund flate (slik som i oppskriften  ). Del hver runde flate inn i seks deler. Rull så deigen fra den brede siden mot spissen av trekanten.
Etterhev hornene under plastfolie i en halv time.
Pensle horna med egg og strø over de frøene du ønsker.
Horna stekes  på 215 grader i 15 minutter.