onsdag 7. mai 2014

Fiskegrateng

Idag har vi laget fiskegrateng, inspirert av vår kjære Wenche på God morgen Norge. Oppskriften er relativt enkel, og det ble myye bedre enn fra pakke. Oppskriften holder til 2-3 personer.

I vår fiskegrateng hadde vi:

2 torskefileter (200 gr - ha gjerne i mer!)
2 dl makaroni
1 sjalottløk
3 dl melk
3 ss hvetemel
2 ss smør
1 ts muskatnøtt (revet)
2 ts salt
2 ts pepper
4 knuste kavringer
2 egg

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Kok opp makaroni med finhakket sjalottløk. Vannet skal siles når det er ferdigkokt, da beholder du sjalottløken i fiskegratengen. Kok filetene i 3 min i en kjele. Når filetene er ferdige har du de sammen med makaronien.
Smelt så smøret i en kjele, og ha i hvetemel og melk om hverandre til du får en tradisjonell hvit saus. Når dette er ferdig har du i krydder. La dette avkjøles og ha i eggene.
Hell så makaroniblandingen over i sausen og bland godt. ha dette så over i en smurt ildfast form. strø over kavring, og la formen stå i ovnen i ca 40 min.