torsdag 8. mai 2014

Den perfekte kaken til 17. mai!

Ostekake er jo som alle vet supergodt! Og med rødt blått og hvitt, passer denne perfekt til grunnlovsdagen.

Ingredienser:

225 gr mariekjeks eller annen søt kjeks
200 gr filadelfiaost (en boks)
1 ts vaniljesukker
1 boks rømme
1 dl kremfløte
125 gr smør
Frosne blåbær, solbær eller andre blå bær
1 pk rød gele
Gelatinplater om nødvendig

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i blender, eller med kjevle. Smelt smøret i en kjele, og bland kjeksen inn i smøret. Ha dette over i en rund kakeform. Trykk kjeksblandingen så den dekker bunnen av formen.

Pisk fløten til krem i en bolle (kan gjøres med kjøkkenmaskin). Bland inn rømme og filadelfiaost, og rør dette klumpfritt. Rør så inn vaniljesukkeret.

Hell fyllet i kakeformen, over kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskapet. I mellomtiden koker du opp gele. Følg anvisning på pakken. Når du har laget geleblandingen lar du den stå og avkjøle seg. Ta kaken ut av kjøleskapet og legg et lag frosne bær over den hvite kremen. Hell så gele over bærene. Sett kaken inn i kjøleskapet igjen og la den stå der over natten. Så har du en fantastisk 17 mai kake i år og!