onsdag 9. april 2014

Chick'n chips


Når Kokkelure og Daydreamer kommer sammen og lager mat blir det ikke bare hverdagskost nei! Idag på en onsdag (!) laget vi både kyllingpinner og Brownies for å kose oss skikkelig denne regnværsdagen. Vi skeia med andre ord helt ut. Men slapp av, det trenger ikke å være så usunt for det om! Tilbehøret velger du jo selv, og kyllingstenglene (vi har ikke bestemt oss for hva det kalles) er ikke så usunne. Oppskriften holder til 4-5 personer, og vi brukte i alt 1 time på matlaging + skravling.

Chick:
4 Kyllingfileter
4 dl brødsmuler
2 egg
salt og pepper (etter smak)

La noen brødskiver ligge ute om natten, eller bruk kavring til å få brødsmuler. Dersom du ikke har kjøkkenmaskin legger du skivene, eller kavringen i en pose og slår den med kjevle (eller noe annet hardt) til det er knust til smuler. Skjær kyllingen i strimler.

Legg brødsmulene i en bolle, og ha egga i en annen bolle. Bland salt og pepper i bollen med brød.

Visp eggene sammen. Ha så en og en kyllingstrimmel først i egg, og så i brødsmuleblandingen. Legg kyllingen så over på en ildfast form med bakepapir.

Kyllingen stekes i ovnen i 12 min på 220 grader.

Chips:
10 poteter
ca 2 dl olje (til steking)
salt og pepper
1 dl persille

Skjær potetene i tynne strimler. Ha de så over i en ildfast form med bakepapir. Hell olje over potetene, og krydre med salt, pepper og finhakket persille. Potetene stekes i ovnen på 220 grader til de blir gylne (ca 25 min). Rør i potetene med en gaffel litt innimellom så de blir likt stekt.

Dipp:
1 pk majones
1/2 boks seterrømme (ca 2 dl)
2 ts chilipulver
2 ss paprikapulver
1 ss oregano
2 hvitløksfedd

Bland sammen majones og rømme. Ha så oppi presset hvitløk, chilipulver, paprikapulver, og oregano.
Bland godt sammen, og la stå i kjøleskap til servering.I tillegg er det godt å ha en liten salat ved siden av så man ikke får så dårlig samvittighet..
God middag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar